Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

Red Light-Half/2007


Η πρώτη μου εμπειρία από τους Red Light ήταν στο στέκι της καλιδρομμίου. Εκεί είχα βρεθεί για να ακούσω τους misuse. Η αναμονή όμως με το support group ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα. Ένας φίλος μου είπε ότι τα παιδιά είναι από το Αίγιο. Πραγματικά όσοι βρέθηκαν εκείνη τη μέρα στο στέκι θα διαπίστωσαν το θράσος και τη μαγκιά που έβγαζαν επί σκηνής οι τέσσερις αυτοί πιτσιρικάδες. Πεταμένες κιθάρες και έξοχοι πειραματισμοί. Ξεχάστε ότι τα παιδιά βρέθηκαν να παίζουν σ'ένα γεμάτο χώρο και όπως θα περίμενε κανείς, θα κοιτούσαν χαμηλά με τα πόδια τους να τρέμουν. Οι Red Light κοιτούσαν χαμηλά αλλά δάγκωναν!!Στο τέλος της εμφάνισης τους ο τραγουδιστής μοίρασε χύμα λίγες handmade copies από το πρώτο τους demo. Ένας από τους τυχερούς ήμουν και εγώ.
Το επόμενο βήμα ήταν να ακούω το demo αυτό, το οποίο περιέχει 6 κομμάτια, για μέρες.. Και το ακούω και τη στιγμή αυτή που γράφω αυτό το post.
Σκεφτείτε απλά ότι είστε τυχεροί που μπορείτε να το κατεβάσετε από το blog των hidden diaries και κάντε το τώρα!
Οι Red Light δημιουργήθηκαν τον Οκτώβρη του 2005. Είναι μια ξεκάθαρα post punk, new wave μπάντα. Κατάγονται από το Αίγιο και έχουν κυκλοφορήσει με diy διάθεση αυτό το demo. Επίσης συμμετέχουν με το τραγούδι τους "this place" στη συλλογή Bee sides από την dreamwork factory. Από συνέντευξη του drummer Κώστα Βαγγενά έμαθα ότι σκέφτονται πολύ σοβαρά να εγκατασταθούν στην Αθήνα, καθώς όπως καταλαβαίνεται η ατμόσφαιρα της επαρχίας δεν τους βοηθάει καθόλου στην εξέλιξη της μπάντας αλλά και σε αυτά που ονειρεύονται να κάνουν οι Red Light. Η μετακόμιση αυτή λογικά θα γίνει σύντομα, καθώς απ'ότι γνωρίζω οι δύο κιθαρίστες πρέπει μόλις να τελείωσαν το λύκειο.
Πραγματικά, αξίζει κατεβάστε το demo από τους hidden diaries και να ακούσετε.
Η σελίδα τους στο myspace είναι www.myspace.com/redlightnever
Εύχομαι τα καλύτερα σε αυτή τη μπάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: