Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

The Organ-grab that sun/2004


"No way. Let's fuck the hype and start over", δήλωναν οι The Organ στο ξεκίνημα της εξάχρονης πορείας τους. Το Grab That Sun είναι ο μόνος δίσκος που μας άφησαν πίσω τους το πενταμελές female σχήμα από το Βανκούβερ του Καναδά. Προσωπίκα, το καλύτερο female group της δεκαετίας. Και λέω της δεκαετίας για να μην αφήσω τις The Vyllies..
Οι The Organ ήταν έφηβες. Όπως εφηβικά είναι και τα συναισθήματα που θα σας μεταφέρουν, για τα οποία διαφωνεί η Jenny Smith η οποία δηλώνει "Σοκάρομαι όταν οι άνθρωποι λένε ότι η μουσική μας είναι θλιμμένη και συναισθηματική, εμένα μου ακούγεται σαν τραλαλά".
Το grab that sun περιέχει 11 κομμάτια και διαρκεί μόλις 30 λεπτά. 30 λεπτά πού όπως αποδείχθηκε είναι υπέραρκετά για το κορίτσια από το Βανκούβερ, να μεταφέρουν μία εντυπωσιακή ρομαντική ατμόσφαιρα μέσα από τη συναισθηματική και γλυκιά φωνούλα της έφηβης frontwoman, Katie Sketch, περιστοιχιωμένη από τα επίσης γλυκά riff της Debora Cohen, εμφανως επηρασμένα από The Cure και The Smiths. Το όργανο της Jenny Smith και το μπάσο της Shmoo είναι αυτά που φέρνουν στο μυαλό σου, τις αγωνίες και τους συναισθηματισμους μιας προηγούμενης σου εποχής. Αυτος ο δίσκος πραγματικά σου χαρίζει απολύτως ξεχωριστές σκέψεις, αντιθετικά συνασθήματα και ίσως μια μελαγχολία βγαλμένη από χαρτιά καταραμένων ποιητών. Στο άκουσμα τελικά μπορει να δακρύσεις..Μπορεί όμως και να χαμογελάσεις..Ίσως τελικά είχε δίκιο η Jenny Smith για το τι σου δίνουν οι The Organ.
Στις 23 Αυγούστου του 2006, ανακοινώνουν στην επίσημη σελίδα τους στο myspace και στην σελίδα www.theorgan.ca ότι λόγω ασθένειας ενός από τα μέλη της μπάντας,ακυρώνεται το υπόλοιπο της περιοδίας τους στην Αγγλία. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνουν στους fans του group ότι δεν πρόκειται να διαλυθούν. Δυστηχώς, στις 7 Δεκεμβρίου του 2006, μέσω της ίδιας σελίδας στο myspace ανακοινώνουν τη διάλυση της μπάντας.
"We are sad to announce that we're breaking up. We want to thank our friends, fans, and family for all the support you gave to us. Thank you.
Shelby, Jenny, Katie, Debora, and Shmoo."
Σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε η Katie την επόμενη μέρα, δεν θέλησε να εξηγήσει τους λόγους που τις οδήγησαν στο χωρισμό, λέγοντας ότι υπήρξαν διάφορες συζητήσεις μεταξύ τους, τις οποίες προτιμούν να κρατήσουν μυστικές. Επίσης σύμφωνα με τα λεγόμενα της, η απόσταση που τους χώριζε, καθώς ήταν σκορπισμένες σε διαφορετικές χώρες, και η καριέρα της Katie στο modeling, δεν ήταν οι κύριες αιτίες. "Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι, δεν ξέρω από που να αρχίσω" δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ως καταραμένες ποιήτριες λοιπόν, οι The Organ αποχώρησαν από τη μουσική σκηνή στο απόγειο της δόξας τους.
Οι μικροσκοπικές αυτές έφηβες μας άφησαν πίσω τους τον δίσκο "grab the sun" και άλλα έξι single και EPs, καθώς και μια ξεχωριστή βραδιά στις 7 Νοεμβρίου του 2006 στο underworld. Εκεί που η Katie με το συνήθες ανάλαφρο άγγιγμα του χεριού στο κεφάλι της, ίσως μας εκμυστηρευόταν τραγουδώντας..
all the time i’m getting shot
oh, barrels roll and hammers drop
come on now
grab that gun and we’ll go drive around
until there’s no sound

3 σχόλια:

Άντζελα είπε...

NAI POLY KALES MOU THIMIZOUN KATI SAN POST-PUNK KAI LIGO PIO POP.POLY KALOS HXOS.THA PSAXO GIA NA KATEVASO.

Ανώνυμος είπε...

WOW! What a coincidence! If we think The Organ is a very unknown band it's really something to post about the same album on the same day :D

I can't understand a greek word, but it looks like you really enjoyed "Grab that Gun". Since so, are you into more modern bands with an 80's sound? (like She Wants Revenge for instance :P)

By the way you seem to have a good taste for music. :D

bye!

hidden diaries είπε...

tromeri mpanta, h pio ala-smiths kithara meta ta 90's pou akoustike ever. tis exo syndesei me mia tromerh periodo ths zohs mou.kalytera pou dialysan. oi kales underground mpantes prepei na to dialyoun meta apo to aristourgima tous.