Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

my wet calvin


My wet calvin.. Ένα shoegaze alternative project με diy διαθέσεις και σύνθημα τους "SHARE THE HEADPHONES!".. Το σχήμα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του athens 2004.. Κάπου λοιπόν στις μέρες όπου η πολιτισμένη Αθήνα έβραζε στους ρυθμούς της coca-cola, του Κεντέρη και της φανη-πάλι-πετραλια, ο Λεωνίδας και ο Άρης, προερχόμενοι από τα σχήματα Relevant Box και Inert αντίστοιχα, φόρτωσαν στο αυτοκίνητο κιθάρες, πετάλια, ενισχυτές και υπολογιστές και τράβηξαν προς την Πελοπόννησο. Κάπου εκεί λοιπόν δημιούργησαν ένα κυρίως κιθαριστικό ήχο με αρκετά ηλεκτρονικά στοιχεία, ήπια νωχελικό με μελωδικά ξεσπάσματα, σε μία μίξη shoegaze και alternative. Το στήσιμο του ήχου είναι πειραματικό, αν αναλογιστείτε ότι το τραγούδι τους "Summer Crap" τελειώνει με το ιστορικό riff του "Love Will Tear Us Apart" παιγμένο μάλλον από αρμόνιο,ενώ ταυτόχρονα στο background ακούγεται διαφημίση για καλτσόν από την τηλεόραση(!)..

Στα live τους εκτός από τη περιορισμένη σε copies, free διανομή demo, περιποημένα και ξεχωριστα σε κάθε συναυλία, το γεγονος ότι εμφανίζονται επι σκηνής άλλοτε ως αρκούδος και ρωμαίος, άλλοτε ως βάτραχος και άγγελος, αλλα ακόμη και ως κιμονό και περίπτερο(!), τους καθιστά ένα άκρως ενδιαφέρον art project.



Μπορείτε να βρείτε τους my wet calvin στο http://www.myspace.com/mywetcalvin
αλλά και να ακούσετε όλα τα demo που έχουν μοιραστεί σε συναυλίες στο http://www.mywetcalvin.com που δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες.
Κλείνω την αναφορα στους my wet calvin, αναφέροντας στίχους από το "Single issue" που περιέχεται στο demo τους "have a tangerine"
I forgot that I have built my fucking life around you
but every time I close my eyes I see the fucker touch you
the feeling is I’ll never have another like you
from Berlin to Istanbul I wrote this song about you
with tangerines and filthy dreams to fill my life without you
since you said, "oh, please don’t come, I wanna study", fuck you.
I had enough of you this time, I’m moving on without you.
You know what? I have a future, fuck you!

Δεν υπάρχουν σχόλια: