Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

misuse


Ας ξεκινησουμε λοιπόν τα mini αφιερώματα, με αφορμή και το live τους που θα ακολουθήσει την Παρασκευή στις 5 του Οκτώβρη, με μια αναφορά στους MISUSE.
Η παρουσίαση των misuse από την εκπομπή hotel τριτων θεωρώ πως είναι μιά απόλυτα αντιπροσωπευτική και πειστική περιγραφή του ήχου της μπάντας.
"Οι misuse δεν έχουν τραγούδι.Τα κομμάτια τους είναι μια περιπλάνηση σε αντιθετικά συναισθήματα. Φόβος και ελπίδα, προσμωνή και ματαίωση, δυναμική και λυρισμός, συγκρούονται για να ενωθούν τελικά σε ένα ηχητικό καλειδοσκόπειο. Η δομή των κομματιών είναι post rock, με επιρροές από ψυχεδέλεια και heavy rock αναφορές. Οι συνθέσεις είναι οργανικές με έντονες εξάρσεις, που άλλοτε ξεδιπλώνονται προοδευτικά και άλλοτε εισβάλουν σαν καταλύτης στην μελωδία.."

Αυτός λοιπον ο δυναμικός λυρισμός και η μελωδία ξεκίνησαν το ταξίδι τους το 2001 όποτε και σχηματίστηκε η μπάντα από τους Δημήτρη Π.-κιθάρα, τίτο-κιθάρα, Σταύρο Μ.-μπάσο, Χρήστο Κορμαλή-τύμπανα και Κώστα Στεργίου-πλήκτρα. Μετά το θάνατο του Χρήστου Κορμαλή σε μοτοσυκλετιστικό δυστήχημα το Σεπτεβρη του 2006 και μια φυσιολογική διακοπή πέντε μηνών, στα τύμπανα βρέθηκε ο nid. Τραγούδια των misuse έχουν συμπεριληφθεί στην δυσεύρετη συλλογή "Mad Athens Presents Pop scene 01" by Rubber, στην "Civil Cinder Regalia vol.1" by Tobruc Records, καθώς και στις δύο από τις τρείς πρώτες συλλογές της spinalonga, στην "Ιn The Junkyard Volume One" με το desercid και στην "Ιn The Junkyard Volume 3" με το While It Lasts.
Το συγκρότημα έχει παρουσιαστεί επί σκηνής αρκετές φορές σε Αθήνα και επαρχία, με αποκορύφωμα ίσως τον Απρίλιο του 2003 όπου άνοιξαν τη συναυλία των Mogwai. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το τραγούδι τους "Progyria" έχει χορογραφηθεί από τη Νεφέλη Σταμούλη και έχει παρουσιαστεί στη Βάρνα της Βουλγαρίας και στη Θεσαλλονίκη.
Μπορείτε να τους ακούσετε στη σελίδα τους http://www.myspace.com/misuseband
Τέλος, παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το αφιέρωμα/συνέντευξη της εκπομπής Hotel Τριτων στους misuse.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γεια σας παιδια λεγομαι Νικος,σας ακουω συχνα,ειμαι ο ξαδελφος του πρωην ντραμερ σας του χρηστου του κορμαλη,σας ευχομαι παντα επιτυχειες και να πατε ακομα πιο μπροστα.......

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά... Σας είχα ακούσει σε ενα Indy Rock φεστιβάλ στην Αλεξάνδρας, παλια δεν θυμάμαι ακριβώς πότε και μάλιστα είχα επικονωνήσει με κάποιο μέλος και είχα πάρει ένα Demo με τα
1. Progyria
2. Locked In a Bar
Έψαχνα καιρό να δω τι κάνατε από τότε και χαίρομαι πραγματικά που βγάλατε άλμπουμ. Καλές επιτυχίες και ότι καλύτερο εύχομαι...
Φιλικά Αλέξανδρος
alexkeramidas@hotmail.com

My Family είπε...

In school, the young Edison's mind often wandered, and his teacher, the Reverend Engle,chanel J12 replica watches was overheard calling him "addled". This ended Edison's three months of official schooling. Edison recalled later, "My mother was the making of me. She was so true, so sure of me; and I felt I had something to live for,Tesco Direct eCoupon Codes someone I must not disappoint." His mother homeschooled him.[4] Much of his education came from reading R.G. Parker's School of Natural Philosophy and The Cooper Union.