Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Bush-the science of things/1999



Όχι, όχι πλακίτσα κάνω..Δεν είναι ο δικός μου δίσκος υπογεγραμμένος..Άλλοστε αν ήταν δικός μου θα ήταν και το πρώτο post που θα έκανα σε αυτο το blog.. Λοιπόν το science of things, για να μπούμε και στο θέμα, είναι πολύ απλά ένας δίσκος τέλειος..Σε κρατάει και στα 51 λεπτά που διαρκεί σε ρυθμούς..bush! Δηλαδή ένα μελωδικό post-grunge με αρκετά,αλλά καθόλου κουραστικά ηλεκτρονικά στοιχεία. Και ίσως αυτό είναι που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά οι Bush. Πραγματικά ένας από τους δέκα, άντε είκοσι αγαπημένους δίσκους! Και από τους ελάχιστους δίσκους που δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο κομμάτι..Ίσως το prizefighter και αυτό μόνο και μόνο για τους στίχους..
Sun up time now for you to run
I will always know you - You're a special one
Now I'm up on this climb, up on this climb
I won't fade away
Bush όπως fuck george bush? Λοιπόν οι Bush πήραν το όνομα τους από τη συνοικία που έμεναν στο Λονδίνο η οποία ήταν η Shepherd's Bush. Με την ονομασία υπήρξε μια διαμάχη καθώς υπήρχε και μπάντα από τον Καναδά η οποία λεγόταν Bush, στην οποία έπαιζε κιθάρα ο Domenic Troiano, ο οποίος είχε κατωχηρώσει και το όνομα. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Domenic Troiano έγινε συμφωνία να χρησιμοποιήσουν οι δικοί μας Άγγλοι το Bush. Μάλιστα μετά από συμφωνία για αυτή την υπόθεση. οι Bush χάρισαν και 20,000$ στο Starlight Children's Foundation και στο Canadian Music Therapy.

Δυστηχώς το 2001 η μπάντα ανακοίνωσε ότι ο δίσκος τους Golden State που θα κυκλοφορούσε την ίδια χρονιά, θα ήταν και ο τελευταίος τους καθώς David Rossdale, frontman του group θέλησε αν ακολουθήσει solo καριέρα αλλά και να αφιερώνει όπως είπε περισσότερο χρόνο στην οικογένεια του, καθώς έιναι παντρεμένος με την Gwen Stefani..

Κλείνω αυτό το post με το video clip του warm machine και δεν θα μπορούσα να μη γράψω τους στίχους που είχα για χρόνια τοιχοκολλημένους στον τοίχο του δωματίου μου..
Some days are playful
Making play faces
But we will not let it through
The darkness and the sense
Or being born to lose...

3 σχόλια:

Zarathustra είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα!Μπήκα στο μπλογκ σου για πρώτη φορά και τι να δω...μικρό αφιέρωμα στους Bush!!!!Ενθουσιάστηκα!Είχα γράψει και εγώ κάτι σχετικό τον Φεβρουάριο σχετικά με το Τhe Science of Things όπου είναι και μακράν ο καλύτερος τους δίσκος!Ταυτίστηκα.Έκανα μια περιήγηση στο μπλογκ σου και οφείλω να ανταποδόσω την φιλοφρόνηση...Nada Surf, The Organ, Tindersticks, Earthbound κτλ.πολύ πρωτότυπη γεύση και πολύ ταξιδιάρικο...σαν το καλό κρασί.
Υποθέτω ότι ήσουν και εσύ λοιπόν ένας από τους φαν του Ίαν Κέρτις που χάθηκε μέσα στους καπνούς από τα τσιγάρα μετά το τέλος της ταινίας Control στις Νύχτες Πρεμιέρας?

Bolek είπε...

ΩΡΑΙΟ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ...

Bolek είπε...

ΒΥ ΤHE WAY, THANKS FOR THE LINK