Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Pearl Jam-vs/1993


Καθώς ξεκίνησα να γράφω αυτό το post έφαγα μια ψιλοφρίκη γιατι έψανα το εισητήριο της συναυλίας τους και δεν το έβρισκα..Τελικά ευτυχώς!!

Για αυτή τη μπάντα τί να γράψω;..Κατ'αρχάς όσοι βρεθήκατε εκέινο το Σάββατο στις 30 Σεπέμβρη δεν χρείαζεται καν να διαβάσετε αυτό το post! Ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει Pearl Jam. Για όσους λοιπόν είτε δεν γνωρίζουν,είτε δεν θέλουν να γνωρίζουν,Pearl Jam σημαίνει κωλοδάχτυλο στις μουσικές μόδες..Με ηχοσχέσεις όπως nirvana και soundgarden και ακόμα Neil Young, The Who και Ramones, οι Pearl Jam αποδεικνύουν συνεχώς πως το grunge θα είναι πάντα εδώ..και φιλάκια στον ποπό σας από το Seattle!!!
Πώς μια τεράστια μπάντα μπορεί στις μέρες μας να ξεσηκώνει ολόκληρα στάδια χωρίς εφέ, χωρίς κανένα κόμπλεξ και με τους ενισχυτές-τέρμα τα γκάζια να παίζουν γνώριμες αλλά αγαπημένες παραμορφώσεις..Tην απάντηση την βρήκα ακούγοντας το rearviewmirror ζωντανά και βλέποντας τον Jeff Ament χωρίς καμμία επίδειξη rockstarιλικιου να σκαρφαλώνει στα στηρίγματα του stage και στη συνέχεια να μαζεύει μπλουζάκια που του πετούσε το κοινό λέγοντας "we collect these all". Η ακόμα την ώρα που διακεύαζαν το another brick in the wall να τραγουδάει αντί το teacher leave the kids alone..George Bush leave this world alone..!
O δίσκος Vs, δεύτερος κατά σειρα μετά το ten, αρχικά είχαν σκεφτεί να ονομαστει Five Against One από τους στίχους του animal, "One, two, three, four, five against one...".
Στην Αμερική οι Pearl εναντιώνονται με κάθε ευκαιρία στο πρόεδρο Bush. Και προσωπικά απόρησα όταν έμαθα ότι θα έπαιζαν μαζί με τους U2 πριν το καλοκαιρι.Η μπάντα γενικότερα παίρνει θέση στα πολιτικά δρόμενα του America και μάλιστα πρόσφτα κάλεσε τους αμερικάνους πολίτες να πάνε στην κάλπη με το σύνθημα Rock the Vote and Vote for Change. Επίσης πρωτοστατούν και σε καμπάνιες περί ασθενειών.
Τέλος μια υποσημείωση που την έχω άχτι..Οk ρε σεις μας φέρατε τους Pearl Jam, χρυσοπληρώσαμε το εισητήριο, αυτήν την ποταπαγόρευση ρε νουμερα διοργανωτές τί την θέλατε?? Για όσους δεν ήταν εκεί απαγορευόταν η κατανάλωση αλκόολ στο χώρο της συναυλίας και μάλιστα τα περίπτερα της συναυλίας πωλούσαν μόνο coca(cola) και frape!!
Tο μόνο που μπορούσες να κάνεις ήταν να πιείς τους Pearl Jam stο ποτήρι και μάλιστα ξεροσφύρι!!

8 σχόλια:

Zarathustra είπε...

Λοιπόν άκου...κάτι μου λέει ότι εμείς οι δύο θα τα πάμε πολύ καλά!Τρίβω τα μάτια μου για να το πιστέψω, βλέπω καθαρά?????
Τι είπες τώρα?????Τη λέξη-κλειδί!!!
Pearl Jam Συναυλία στο ΟΑΚΑ!!!!Τι ηδονή ήταν αυτή και για πόσους μήνες μετά κράτησε αυτή η ζεστασιά μέσα μου...Θυμάσαι τι έγινε όταν μίλησε και είπε τα πάντα στα ελληνικά? Τι συγκίνηση!Τι αναμνήσεις...τι μουσικάρα!Και όμως από το ντοκυμαντέρ Get Thrashed:The Story of Thrash Metal κατάλαβα ότι οι φαν του είδους δεν έχουν την ίδια γνώμη για το grudge σιχτιρίζουν την ώρα και την στιγμή που έκανε την εμφάνιση αναφέροντας ενδεικτικά και με αποδοκιμαστικό ύφος κάποιες από αυτές τις grudge μπάντες βάζοντας τες όλες να βράζουν στο ίδιο καζάνι-πολύ κακώς (Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden εξαιρώντας τους Alice in Chains)...χαχαχα ακού εκεί!

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Get Thrashed απλά προβάλει μια τεράστια αλήθεια. Όταν έσκασε το grunge και η σκηνή του Seattle, οι δισκογραφικές εγκατέλειψαν τον thrash ήχο (που τότε ήταν στην απόλυτη ακμή του) και στράφηκαν στο να υπογράφουν μπάντες που είτε προέρχονταν από το Seattle, είτε έπαιζαν grunge. Η τεράστια επιτυχία των Nirvana σε πρώτη φάση, των Pearl Jam και όλων αυτών των group, έστρεψε τον κόσμο σε αυτό τον ήχο και το metal για μια δεκαετία σχεδόν εξαφανίστηκε (με εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα τους Pantera). Οι metalheads πάντως τρέφουν ιδιαίτερη εκτίμηση σε groups όπως οι Alice In Chains (κυρίως) και Soundgarden. Εν κατακλείδι δε νομίζω πως έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με τους Pearl Jam (μπορεί να μην ακούνε αλλά κανείς δε θα σου πει πως είναι ατάλαντοι ή κάτι τέτοιο)και υπάρχει σεβασμός. Απλά αυτό που δείχνει το Get Thrashed είναι η Ιστορία. :D

Κατά τα άλλα το συγκεκριμένο live των Pearl Jam είναι το καλύτερο live που έχω βρεθεί (με τους Metallica εκτός συναγωνισμού).

Zarathustra είπε...

Αν ανταπαντάς στα δικά μου σχόλια έχω καταλάβει πολύ καλά αυτά που αναφέρεις, εξάλλου εκεί βρισκόμουν στην προβολή της ταινίας δίπλα δίπλα είμασταν...εγώ απλά διαπίστωσα μια γενική δυσφορία και ένα ανάθεμα να το πω από πλευράς εκπροσώπων της μεταλ κουλτούρας προς την grudge σκηνή, ίσως με έναν τρόπο χαριτωμένο και πολλές φορές ξεκαρδιστικό...χωρίς όμως το ένα να αναιρεί το άλλο.Μιλάω βασιζόμενη στο ντοκιμαντέρ που παρακολουθήσαμε...και θυμάμαι καθαρά ότι δεν απέδωσαν ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια ούτε στους μεν (Pearl) ούτε στους δε (ειδικά Soundgarden)
Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια...αυτό μας έλειπε να μην δείχνουν και τον ανάλογο σεβασμό που αρμόζει σε μια γκρουπάρα σαν τους Pearl...
Y.Γ. και διάβασα κάτι πολύ καλό στο Μic χωρίς παρεξήγηση:"το metal είναι το "σκυλάδικο της ροκ"...χαχαχα καλοοοό εεεε

Ανώνυμος είπε...

Στο MIC έχουν τιγκάρει στη pustronica και δε ξέρουν τι λένε...

Ανώνυμος είπε...

Επίσης...για την περίπτωσή μας δηλώνω το εξής:

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα!!!

Κάναμε κατάληψη στο blog του ανθρώπου!

Χεχεχε

Zarathustra είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα αν κατάλαβα καλά με αποκαλείς γαιδάρα?????
φίλε ανώνυμε μην ανησυχείς...δεν θα σφαχτούμε κιόλας γνωριζόμαστε καιρό με τον dilated-μίλα βρε παιδί μου μας έχουνε παρεξηγήσει εδώ χάμω-άρα καλό είναι να κρατάμε/τε και καμία επιφύλαξη...
αλλά και έτσι να ήταν that's why υπάρχουν τα blogs για το feedback...λες κάτι και ο άλλος αισθάνεται ελεύθερος να σχολιάσει...αλλίως κρατάς για την πάρτη σου αυτά που έχεις να πεις και δεν τα δημοσιεύεις, συμμετέχεις σε ένα procedure...τελοσπάντων για να μην το κουράζω εγώ είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος, είδα φως σε ένα ώραιο μπλογκακι, και είπα να μπω...ουδέποτε δεν είχα πρόθεση να του κάνω κατάληψη... ελπίζω
τουλάχιστον να με πιστεύει ο ιδιοκτήτης του!!!!καλημέρα με ένα χαμόγελο:-)

Zarathustra είπε...

Αααααα αγαπητέ μου Dilated!!!!!!Νο mercy στους pustronica!Αλλά ο παραλληλισμός αυτός χαχαχαχχαχα ότι και αν λες ήταν πολύ πετυχημένος -ειδικά για εμένα που δεν δηλώνω μεταλού αν και πολύ θα το'θελες :-)- και μην μου φέρνεις εμένα αντίρρηση γιατί θα σου κάνω βασανιστήρια, θα σε δέσω και θα σε βάλω να παρακολουθήσεις μια 3ωρη συναυλία των New Kids on the Block, των NSync (χωρίς τον Justin) των Westlife και των αγαπημένων σου Take That...να ζήσουν τα boy bands!!!!!χαχαχαχαχχα

Nathalie είπε...

Ωραίοι οι Muse φέτος στη Μαλακάσα αλλά σαν το Live των Pearl Jam πέρσι τίποτα!!!